SUUÇTU ŞELALESİ


Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesine 17 km uzaklıktaki Muradiyesarnıç köyü yakınındaki Suuçtu, Karadere üzerinde 36 m Yükseklikte bir şelaledir. Ailenizi, eşinizi, dostunuzu alarak kayın ormanı ortasında yaklaşık 36 metre yükseklikten bir dantel örerek dökülen suyun havalarda uçuştuğunu hayranlıkla izleyeceksiniz. 


Su uçtu Şelalesi bir fay hattının çökmesi ile oluşmuştur. 36 metreden dökülen su, yazın suyunun azalmasına rağmen kış aylarında doldurduğu göleti ile güzel bir manzara sergiliyor. Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen Suuçtu, etrafını saran kayın ağaçları arasında, serin havası ile tam bir temiz hava deposu. Ayrıca aracınız müsaitse tepede alabalık lokantasına gidebilir, temiz havada artmış olan iştahınızı biraz olsun dindirebilirsiniz.




Civarındaki ahşap piknik masaları ve ocaklarıyla piknikçilerin akınına uğrayan Su Uçtu, kayın, meşe, çam, alfat ağaçlarıyla da tam bir oksijen deposu niteliğinde. Yaz aylarında hem ağaçların gölgesi hem de şelalenin serinliği ile klimatik bir ortam sağlaması da cabası. Kuş ve şelalenin çağlama sesi gibi doğayla baş başa olacağınız bu mesire yerinde. Piknik alanındaki ocaklarda ızgara yapabilirsiniz. 


İlginç renk ve yapıdaki kayaların 50 metre yüksekliğinden dökülen şelalelerin meydana getirdiği göletse çocukları serinlemek için yüzdükleri bir numaralı hedef. Rengiyle sizi hayli şaşırtacak olan bu su, içilebilecek nitelikte. Şişelenip satılması, su azalmasın diye orman bölge müdürlüğünce yasaklanmıştır.

NASIL GİDİLİR


Bursa- İzmir karayolunun 82. kilometresinden geçen herkes Mustafakemalpaşa tabelasını mutlaka görmüştür. Atamızın adını taşıyan güzel ilçemiz sınırları içindeki şelaleye gidebilmeniz için Yalıntaş kasabası, Kayabaşı Köyü ve Muradiyesarnıç Köyü güzergahındaki asfalt yolu takip ederek yol çizgilerinden hiç ayrılmadığınızda kendinizi güzellikler içinden geçerek Suuçtu şelalesi dibinde buluverirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bursagram

Bursa'nın en kaliteli sosyal içerik platformu.Reklamsız kaliteli içerik ve fotoğrafları ile size sunuyor.Daha fazla içerik takibi için e-bültenimize kayıt olabilir, yazar alımı içinde iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *