TOPHANE

Tophane'den Bursa'yı panoramik olarak izleyebileceğiniz bir yerdir. Oldukça yüksekte bulunan bir yerdir , yürüyerek gezerek çıkması sizi epey yorabilir. Şehrin gürültüsünden uzak bir yerdir. Çeşitli güzel cafelere ev sahipliği yapar.



Tophaneye çıkarken tarih kokusunu içinizde hissedebilirsiniz. Osmanlı zamanından kalma surları göreceksiniz. Parkın giriş kısmında Osmanlı devleti kurucusu " Osman Bey'in Türbeleri " ve onun yanında " İstiklal Savaşı Şehitleri Anısı " bulunur.



Türbelerin ilerisine doğru ilerlediğimizde tophane parkının tam ortasında '1906' yılında yapılmış 6 katlı bir Saat Kulesi yer almaktadır. Bu saat kulesinin anlamı da bir başkadır...

- Resim: 1.0 "Tophaneden Bursa Görünümü" -

Ramazan ayında iftar vaktini bildirmek için atılan top bu parktan atılır. Saat kulesinin önünde atılan bu top bu parkın adını "TOPHANE" yapmasının sebebidir.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bursagram

Bursa'nın en kaliteli sosyal içerik platformu.Reklamsız kaliteli içerik ve fotoğrafları ile size sunuyor.Daha fazla içerik takibi için e-bültenimize kayıt olabilir, yazar alımı içinde iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *