BOTANİK PARKI

Bursa Botanik Parkı; yaklaşık 3 yıllık bir yapım çalışmasından sonra, 24 Nisan 1998 tarihinde hizmete açılmıştır. 

Soğanlı Botanik Parkı olarak da anılan park; şehre dinlenme, spor alanları ve daha çok oksijen kazandırmak amacıyla kurulmuştur. 400 bin metrekarelik bir alana kurulan ve kurulduğu yıldan beri 1.derecede sit alanı olarak kabul edilen Bursa Botanik Parkı’nda 150 türden 8.000 ağaç, 20 türden 50.000 yer bitkisi, 76 türden 100.000 çalı ve 27 türden 6.000 gül bulunmaktadır. 

Her yıl Uluslararası Lale Festivali kapsamında ortalama 200-250 bin lale dikiminin yapıldığı parkta ayrıca; Fransız bahçesi, İngiliz bahçesi, Japon bahçesi, gül bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi, açelya-orman gülü bahçesi, kaya bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi ve renk bahçesi gibi bahçeler yer almaktadır.

Bursa Botanik Parkı’na dinlenme ve spor amacıyla gelen ziyaretçiler için yapılmış; kültür-fizik aletlerinin de olduğu 2500 metrelik doğal zeminli koşu yolu, 1800 metrelik bisiklet yolu, 12 bin metrelik yürüyüş yolu, 9 masa tenisi alanı ve 1 adet otomobil pisti yer almaktadır. Bunların dışında, gelen ziyaretçilerin diğer ihtiyaçları da düşünülmüş olup parkın içerisinde; 1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çocuk oyun alanı, 3 gölet, 4 adet tuvalet, bir adet büfe, pastane ve bisiklet evi yer almaktadır. 

Parkın bir diğer güzelliği ise bünyesinde yer alan, 17-19.yüzyıl dönemi Bursa evleri şeklinde tasarlanmış, otel ve restoran olarak hizmet veren yapılarıdır. Tüm çeşitliliği ve doğal yaşam alanıyla park; ziyaretçilerine dört mevsim farklı güzellikler sunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bursagram

Bursa'nın en kaliteli sosyal içerik platformu.Reklamsız kaliteli içerik ve fotoğrafları ile size sunuyor.Daha fazla içerik takibi için e-bültenimize kayıt olabilir, yazar alımı içinde iletişim bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *